VIA MASCAGNI

AREA 5000 mq

CLIENT Sara Immobili

DESIGN GaS Studio

The project proposal for the requalification and functional conversion of a building located in Via Mascagni in Rome, comes out from a study on the building that analyses the context in which it is positioned, its status and potentiality and takes into consideration the return on investment after the initiative.

The final result has been formalised into a light box; into a building able to transmit a lightness sensation in the surrounding dense urban texture. One of the project themes is the double façade, expressed through the double shell system, an external one able to control the light incoming, and another internal for the room composition.

20180628_092439 Fronte Est rev copia_c.j
20180628_093918 Fronti Sud ed Est_r.jpg
20180628_093340 Sorcio con oleandri_r.jp
20180628_094223 Fronti Nord e Ovest_r.jp
20180628_092818 Dal marciapiede_r.jpg
20180628_095443 Civico_r.jpg